sunnuntai 29. syyskuuta 2013

Miniän kyyneleet.

Kirjoittelin tänne kesällä Orkideastani, joka oli kyllä vielä kukassaan, mutta jossa ei ollut juurikaan uusia nuppuja. Sen jälkeen se teki vielä muutaman kukan, mutta eilen viimeisetkin kukat sitten lakastuivat pois. :( Uutta lehteä se kovasti pusertaa, mutta nähtäväksi jää saanko vielä nähdä kukkaloistoa. Yhden kukkavanan päässä näkyy hieman toivoa paremmista ajoista, mutta jäämme odottelemaan. Kaksi ja puoli vuotta Orkkis jaksoi kukkia lähestulkoon yhteen menoon, joten nyt lepotauko lienee ihan paikallaan. :)Tarkkailin eilen myös muita kasvejani ja ilokseni huomasin, että Anopinkieleni taitaa alkaa taas kukkimaan! Saman tempauksen se on järjestänyt kerran aiemmin keväällä 2012. Nyt ruukkuun on kasvanut pieniä alkuja, joiden oletan kasvavan pitkiksi, hieman rikkaruohoa muistuttaviksi varsiksi, joihin tulee kukkia. Kukkiessaan Anopinkieli erittää voimakkaasti tuoksuvaa mettä, jota näissä aluissakin on jo havaittavissa. Mesipisaroita olen lukenut kutsuttavan miniän kyyneleiksi ja ne ovat erittäin tahmaisia.


Anopinkieli keväällä 2012.

Onko muiden Anopinkielet ja Orkideat yhtä innokkaita kukkimaan? :)

2 kommenttia:

 1. Miehen / esikoisen samassa ruukussa kasvavat anopinkielet ovat joskus kukkineet. Minun anopinkieleni ei edes kasva :(

  Orkideaa en viitsi tapettavaksi hankkia ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen lukenut, että Anopinkieli kukkii, kunhan sitä hoitaa oikein, eli "huonosti" :D Sopii minulle.

   Orkidea taas on mielestäni hyvin helppohoitoinen. Kerran viikkoon upotus veteen ja se siinä. Pyrin olemaan Orkidean kanssa tarkka, sillä se selvästi pitää siitä. Muiden kanssa ei ole niin väliksi ja selvästi ainakin Anopinkieli kiittää. :) Ensimmäiset viherkasvini onnistuin tappamaan liialla kastelulla, mutta nyttemmin olen hieman oppineempi, mutta en siltikään todellakaan mikään viherkasvien asiantuntija. Kun oma Anopinkieleni kukki ensimmäisen kerran, luulin, että siihen on pesiytynyt rikkaruoho, jonka meinasin repäistä pois, kunnes googlettelun jälkeen selvisi, että Anopinkielikin voi kukkia. :)

   Poista